Entrepreneurship nights

Seria evenimentelor Entrepreneurship Nights este un proiect emblematic al SAS UBB și are scopul de a crea un cadru de dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților universităţii, în primii trei ani de la absolvire. Este de fapt un concurs prin care studenții întreprinzători au posibilitatea de a participa la sesiuni de formare, seminarii și training-uri, pentru elaborarea unor planuri de afaceri care vor fi prezentate în cadrul etapei finale a proiectului și vor fi jurizate de antreprenori de succes.

Proiectul  este structurat pe mai multe evenimente:

  • sesiune de informare
  • sesiune de traininguri
  • mentorat
  • lucru
  • conferințe
  • și ca încheiere a proiectului, o gală.

 

Prima sesiune e dedicată conferinței de deschidere (cu minimum 25 participanți) care debutează cu discursuri, urmând anunțarea principalilor speakeri si a temelor aferente.

În cadrul fiecărui discurs există o sesiune de Q&A, iar pauzele de networking de la finalul discursurilor facilitează oportunitatea unor discuții libere între participanti.

A doua sesiune se derulează cu 3 traininguri deschise concomitent (în panel-uri) cu minim 10 participanți la fiecare training.

În a treia zi se organizează o gală dedicată încheierii evenimentului.

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - 16-17 iunie 2022

În prima zi a evenimentului a avut loc o conferință în 3 paneluri.

PANELUL 1: Mindsetul de Antreprenor vs. angajat

Cristiana Bogateanu: lider organizațional, antreprenor în serie, mentor de afaceri în +100 de startup-uri și consilier de afaceri în 3 companii. Provocarea ei actuală o reprezintă conducerea Romanian Tech Startups Association (ROTSA), o organizație non-profit și non-guvernamentală cu sediul în Cluj-Napoca, care își propune să conecteze startup-urile, comunitățile și alte părți interesate relevante în ecosistemul startup-urilor.

Are, de asemenea, peste 10 ani de experiență în antreprenoriat și dezvoltarea afacerilor, îndrumând multe startup-uri tehnologice care au ridicat investiții serioase.

De-a lungul anilor, a participat la numeroase programe precum: Seedcamp (Coaching), Challenge UP, Hub: raum tech incubator. În 2017 a câștigat New Europe 100: Eastern Europe`s Emerging Technology Stars – Financial Times, în 2016 National Competition – Global Startup Awards și în 2015 a apărut în Forbes 30 under 30.

Hening Kinga: este referent Grad I. la Centrul de Management și Transfer Tehnologic și Cognitiv al Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Are experiență de management privind componenta inovativ-antreprenorială, cu valorificarea rezultatelor cercetării cu aplicabilitate în mediul socio-economic.

Este membră în colectivul de lucru din partea UBB privind Sprijinirea inovației în regiunile de recuperare din România, Programul de valorificare a cercetării 2.0 (RVP 2.0), organizat de Grupul Băncii Mondiale.

Este membră în primul spin-off al Universității Babeș Bolyai, în Radoncontrol. Are activitate ca fizician specialist în radon și în același timp contribuie substanțial la activitățile de marketing din RADONCONTROL.

Adina Rus: licențiată și a urmat masterul în Relații Internaționale de la UBB Cluj la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

are un master în consiliere psihologică și dezvoltarea copilului și doctoratul în economie.

este lector la Departamentul de Economie, FSEGA, și se asexeaza pe zona de Investiții și Economie Comportamentală

este co-fondator al unui start-up de sănătate digitală din Cluj Napoca, pentru a ajuta persoanele cu risc (în mare parte copii) să-și monitorizeze, să recunoască și să-și gestioneze emoțiile, nivelul de stres și agitația.

PANELUL 2: Programe pentru tineri antreprenori

Călin Șipoș: programul FIX Cluj si Preacceleratorul Cluj Startups. Călin este președintele Cluj Startups, unde este implicat din 2019. Acesta a manageriat diverse proiecte (Upster Startup Conference, Startup a la Cluj, Startups Drinkabout) și este implicat în diverse evenimente de startup comunitare și parteneriate. Din 2020 face parte din echipa Startup Weekend Cluj.

Activitățile de zi cu zi constau în furnizarea de servicii de consultanță în software, cu accent pe dezvoltare și management de proiect.

Timp de 11 ani a fost la rândul său devloper, product owner, technical designer și project manager pe diverse proiecte și programe software pentru întreprinderi.

Info: Cluj Startups este un ONG care activează sub diverse entități administrative din 2012. Misiunea noastră este să susținem și să facilităm creșterea ecosistemului de startup-uri, prin diversele inițiative pe care le oferim (Upster Startup Conference, Transylvania Angels Network, pre-accelerator, Startup House: Club for startups, events, meetups etc.), parteneriate, și având rădăcini comune cu Comunitățile(Freshblood, Cluj.AI, FintechCamp).

Iulia Drăguț: este senior social banker la BCR și are interese puternice în comunitățile de afaceri, educație și tehnologie. Activitatea ei profesională de zi cu zi în BCR se concentrează pe proiecte de creștere și educație destinate startup-urilor.

Cătălina S. Crișan: este nteresată de Antreprenoriat Social, Antreprenoriat Comercial, Management Strategic, Responsabilitate Socială Corporatistă

Grant Fulbright pentru Cercetare și Training Academic în Antreprenoriat la Universitatea Rochester, New York, USA

Cercetare aplicativă:  Investigarea modului în care antreprenorii sociali câștigă legitimitate, pentru a accesa resurse și a genera impact social; studierea modului în care firmele digitale inovează la nivel de procese și produse, pentru a face față provocărilor pieței, inclusiv Covid 19; studierea practicilor de dezvoltare durabilă la nivelul firmelor din România.

Relaționare cu comunitatea:  Servicii de consultanță și mentorat pe antreprenoriat social, proiecte de cercetare cu mediul de afaceri și economia socială, organizarea de manifestări științifice, popularizarea rezultatelor cercetării.

PANELUL 3: Sursele de finanțare

Endre Hunnyadi va prezenta modul în care putem aplica pentru fondurile europene actuale.

Este fondator al newsletter-ului Bani Europeni, business developer la .Lumen și a fost analist in cadrul departamentul de inovare al Civitta.

El și-a dezvoltat abilitățile în recrutare, cercetare de piață, analiză de date, redactare a ofertelor și planificare strategică atat in cadrul start-up-urilor private cat si a companiilor de consultanță de vârf, iar până acum, entuziasmul său pentru consultanța fondurilor UE a fost asociat cu proiecte uimitoare în mobilitatea asistivă, energia regenerabilă, agricultura și sectorul public.

Adrian Suteu: Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă pentru Adrian. El știe că aproape nimic remarcabil se poate face fără oameni valoroși. Acesta este principalul motiv pentru care s-a alăturat ca Operations Manager la Transylvania Angels Network – un grup de investitori îngeri care își propune să ajute la creșterea ecosistemului startup-urilor românești. În T.A.N. el comunică cu startup-urile, facilitează conexiunile dintre un startup și un grup de investitori, ajută startup-ul cu consiliere și învață în fiecare zi.

De asemenea, el este Informational Officer la Activize – o companie care ajută startup-urile cu resurse valoroase, indiferent dacă este vorba de nevoi de finanțare sau de conexiuni care valorează mai mult decât un sac de bani. El creează buletine informative convingătoare pentru business angels, face conexiuni între VC și startup-uri, ajută compania cu strategii de marketing.

Adrian este voluntar în Cluj Startups, unde este implicat în Upster Conference și Pre-Accelerator, în principal pe latura de marketing și comunicare. Îi place foarte mult echipa deschisă la minte cu care lucrează.

 

În cea de-a doua zi am pregătit 3 workshop-uri menite să aducă un plus de informații participanților noștri, pasionați de antreprenoriat.

Ion-Gheorghe Petrovai: Procesul de inovare: idee, problemă sau clienți

Ion-Gheorghe Petrovai este Project Manager și Co-Founder la FreshBlood HealthTeach si are o experienta vasta in ceea ce priveste construirea de startup-uri și proiecte în domeniul sănătății.

Astfel, a acceptat invitatia noastra de a ne prezenta provocarile proiectelor antreprenoriale inovatoare in sanatate si ne-a împărtășit din experiența sa în validarea nevoilor, validarea soluțiilor, maparea stakeholder-ilor dar și a managementului proiectelor.

Andra Lazăr: Go-to-market strategy

Andra are 8 ani de experiență ca expert de marketing digital. Ea a ajutat peste 80 de branduri din întreaga lume să-și construiască o prezență online puternică și să-și extindă afacerile. Are cunoștințe vaste în publicitate online, marketing pe rețelele sociale și  e-mail marketing. De asemenea, a construit și a antrenat echipe de marketing de până la 15 persoane în trecut.

În prezent, este responsabilă de strategia de marketing pentru afaceri din Australia, Regatul Unit și Elveția. Între timp, ea construiește o comunitate locală de marketing prin intermediul întâlnirilor de marketing de luni, unde își propune să promoveze schimbul de informații, cooperarea și sprijinul.

Alin Păușan: Validarea ideii

Alin face parte din echipa Cluj Startups, având experiență în domeniile Business development și Product management.

Este fondatorul Actable100, a cărui misiune este de a ajuta 100 de fondatori de startup-uri și companii de tehnologie să rezolve problemele din lumea reală.

Are o experiență de peste 10 ani în antreprenoriat social, fiind membru al consiliului de administrație al câtorva ONG-uri.

 

Fiecare sesiune a fost urmată de o rundă de Q&A, pauze de networking, premii și multe alte surprize.

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - decembrie 2021

Entrepreneurship Nights ediția 2021 a fost un eveniment care și-a propus să aducă în fața studenților antreprenori care să discute despre teme de marketing, branding, leadership și au adus un plus de valoare studenților și antreprenorilor la început de drum.

8 decembrie – Doru ȘUPEALĂ: Brandul personal în leadership

15 decembrie: Georgiana Iancu și Vladimir Sabo în două workshop-uri, care ne-au îmbogățit cunoștințele de marketing și branding în business

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - 2-4 noiembrie 2020

În cadrul celei de-a 4-a ediții, am organizat 3 workshop-uri alături de traineri de renume, și anume:

2 noiembrie – Adrian POPA: Dezvăluirea abilităților decizionale și asumarea deciziilor

3 noiembrie – Claudia CRIȘAN: Organizarea agendei și managementul timpului

4 noiembrie – Cristian STAN: Dezvoltarea abilităților de comunicare și negociere

Evenimentul s-a derulat online, prin intermediul platformei Zoom.

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - 18-20 noiembrie 2019

18 noiembrie: Seară de conferințe

Împărtășirea poveștilor reale din spatele succesului  Paraschivei Lateș (SmartHR), al lui Bogdan Pandea (Captain Bean si Gorunn) și al lui Andrei Francisc Tecsi (Hyper)

19 noiembrie: Seară de traininguri

3 traineri cu diversă experiență antreprenorială au lucrat împreună cu participanții înspre materializarea ideilor lor de business. Aceste traininguri au fost axate pe însușirea și dezvoltarea unor deprinderi utile, atât teoretice, cât și practice, conform datelor identificate și stocate anterior în baza noastră de date.

Psiholog Dr. Dana Dumulescu: Growth mindsets and proactive personality in business

Drd. Biana Bosoancă: Financing Sources Opportunities / Challenges

Conf. Univ. Dr. Flavius Rovinaru: Susținerea statului în domeniul IMM

20 noiembrie: Gala de încheiere a Entrepreneurship Nights

Un moment festiv în cadrul căruia ne-am exprimat recunoștința față de toate persoanele implicate în proiectul și activitățile noastre.

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - 4 decembrie 2018

În anul 2018 Entrepreneurship Nights a avut un format mai atipic.

Conferința Entrepreneurship Talks

Sesiune de business speed dating, în care s-au prezentat pe scurt ideile de afaceri în fața unor reprezentanți ai mediului business, s-a primit feedback, s-a discutat și s-a socializat într-un mediu informal.

ENTREPRENEURSHIP NIGHTS - 7-9 decembrie 2017

Sesiunea de formare pentru cei 20 de studenți și absolvenți UBB finaliști care trec mai departe în programul de formare a avut loc între 16 noiembrie și 6 decembrie!

La sesiunea de formare au participat Captain Bean, BCR și Dana Dumulescu.